Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern invertirà més de 124 milions d'euros en Dependència durant el 2021

El Govern invertirà més de 124 milions d'euros en Dependència durant el 2021. | dBalears/Arxiu

El Govern de les Illes Balears invertirà més de 124 milions d'euros en Dependència durant el 2021. Així ho ha recalcat aquest dissabte l'Executiu que ha recordat que la Conselleria d'Afers Socials i Esports tendrà un pressupost de 244.855.341 euros per a 2021, un increment del 13,5% respecte enguany.

Segons el Govern, és la conselleria que més augmenta de manera percentual «amb la intenció clara d'ajudar als més vulnerables: destinarà 124 milions d'euros en Dependència i mantendrà una partida de 20 milions d'euros per a la Renda Social Garantida (RESOGA), per donar resposta a les necessitats sobrevingudes per la COVID-19». Així, Dependència passa a ser la partida principal de la Conselleria.

Segons ha recalcat el Govern, «l'aposta de la conselleria pel servei a la dependència ha estat crucial els darrers cinc anys i, per això, manté el ritme constant de creixement d'aquesta partida». De cara al 2021, dels 124 milions d'euros de dependència 46 es destinaran directament a abonar els ajuts econòmics que reben mensualment les persones amb situació de dependència. Són 13,5 milions més que en aquest 2020 que se'n destinaren 32,5. L'increment és del 42%. Actualment reben aquesta prestació prop de 17.000 persones.

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha explicat que «les persones majors i les persones amb discapacitat són un col·lectiu afectat de forma permanent, però arran de la COVID-19 s'ha vist encara més la vulnerabilitat d'aquestes persones. Per tant, bona part d'aquest increment econòmic anirà dirigit a aquest col·lectiu».

Les persones amb dependència també poden rebre el servei d'ajuda a domicili, una partida que enguany augmentarà en 300.000 euros, sense oblidar la inversió en teleassistència que puja 454.737 euros amb la intenció d'arribar a col·locar 11 mil terminals a les llars d'aquestes persones. La Direcció General d'Atenció a la Dependència mantindrà tots els serveis públics i concertats i creixerà en partides com la dels serveis d'atenció a persones amb problemes de Salut Mental en quasi 600.000 euros.

La Renda Social Garantida absorbirà una bona part del pressupost global de la conselleria. Tot i que des d'enguany existeix l'Ingrés Mínim Vital (IMV) que ha impulsat l'Estat, aquesta partida es manté en 20 milions d'euros per donar cobertura a totes les situacions sobrevingudes que es puguin donar a causa de la COVID-19 i que la prestació estatal encara no cobreix.

En aquest sentit, la consellera Fina Santiago ha explicat que «encara que hi hagi l'IMV el pressupost no baixa. Tenim aquests 20 milions amb els quals ja hem treballat l'any 2020 per seguir donant cobertura a les necessitats que no cobreixi aquest import mínim vital. Jo crec que el Govern envia un missatge molt clar que, a través de Salut, Educació i Afers Socials, l'estat del benestar s'ha de mantenir a la nostra comunitat autònoma».

En aquest apartat de la direcció general de Serveis Socials es mantenen tots els serveis públics i concertats, com per exemple les subvencions per a entitats destinades a programes de lluita contra la pobresa, «unes polítiques claus en moments crítics com els que es viuen enguany per les conseqüències de la pandèmia», han assegurat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.