Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi presenta esmenes a Europa per tal d'aconseguir ajudes per a les regions amb un PIB depenent del turisme

Antoni Amengual, president d'El Pi. | GrupSerra/Arxiu

El Pi- Proposta per Les Illes ha presentat tot un «paquet de mesures» a un informe sobre turisme sostenible on reclama ajudes a les regions amb un PIB depenent del sector. Antoni Amengual, president de la formació, ha reclamat «test en origen i de retorn que protegeixin la mobilitat i que s'assegurin la connectivitat als territoris que tenen una doble i triple insularitat, davant de la gran disminució de l'oferta de vols». Amengual ha fet aquesta demanda a través de l'eurodiputada, Izaskun Bilbao, de la coalició CEUS, de la qual formen part juntament amb Coalición Canaria.

Amengual també ha proposat la creació d'una plataforma de rastreig comú europea que garanteixi la seguretat i la reactivació ordenada dels viatges entre els estats membres. Segons Amengual, «s'ha d'oferir una destinació que doni confiança als viatgers per salvar la pròxima temporada turística i s'ha de treballar des d'ara posant els mitjans adients per convertir les Balears en un corredor sanitari segur».

En aquest sentit, l'eurodiputada de la coalició CEUS, Izaskun Bilbao, ha afirmat que «el present del turisme és avui la seguretat sanitària i la resposta a la crisi de la Covid implica garantir que les persones que viatgin estiguin lliures de la malaltia». Segons Bilbao, «aquestes han d'arribar a la seva destinació amb un test negatiu i han de poder estar segures i tornar a casa seva amb la seguretat que estan lliures de la Covid».

En aquest sentit, l'eurodiputada ha deixat car que «s'ha de millorar la coordinació entre els sistemes sanitaris i establir criteris que reconeixen l'esforç per mantenir controlada la pandèmia». Bilbao ha puntualitzat que «és imprescindible que el turisme s'inclogui en el pla europeu de recuperació i que hi hagi un tractament especial per a les zones especialment dependents d'aquesta indústria, en concret les insulars».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.