Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vida al Centre es manifesta a Palma per reclamar un canvi ecosocial del model econòmic illenc

Més d'un centenar de persones s'han concentrat a Palma per reclamar una sortida ecosocial a l'actual crisi sanitària. | dBalears

Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dissabte a la plaça d'Espanya de Palma, convocades per la Plataforma La Vida al Centre, per reclamar un canvi de model productiu. La protesta s'ha fet en el marc de les concentracions unitàries previstes a tot l'Estat amb el lema «les nostres vides importen més que els seus beneficis», per tal d'impugnar el model neoliberal de sortida d'aquesta crisi sanitària.

Segons ha informat la portaveu d'Amics de la Terra i una de les portaveus de la Plataforma La Vida al Centre, Elisa García, «el model de sortida d'aquesta crisi sanitària no considera paràmetres de justícia social, ambiental, d'habitatge, drets fonamentals, perquè els poders econòmics dirigeixen mesures de rescat a beneficis privats». «Es tracta d'un problema que ja existia. El virus ha evidenciat encara més les mancances estructurals d'aquesta societat», ha afegit.

Enfront d'això, la Plataforma La Vida al Centre ha apostat per «mesures estructurals per a diversificar sectors i evitar així la continuïtat de la problemàtica que ha portat a la societat de les Illes fins aquí. També demana diàleg per construir conjuntament i que la societat surti de la crisi reforçada».

Per part seva, la portaveu del GOB, ha lamentat que «s'estan obviant qüestions tan importants com és la justícia ecosocial» i que, ha afegit, «segueix sense blindar-se el sistema de pensions, demanda històrica de moviments sindicals, feministes, ecologistes, etc.»

«Aquí, a les Balears, el Govern parla molt de transició verda, però ha deixat de costat el seu compromís amb l'agenda 2030, quan pretén reactivar l'economia de les Illes invertint en sectors com el del turisme que han duit a l'Arxipèlag a una situació com l'actual, de vulnerabilitat i dependència», ha assegurat la portaveu del GOB.

Enfront d'això, la Plataforma La Vida al Centre, en la qual en l'actualitat hi ha adherides més de 140 associacions, ha plantejat des de la seva presentació al maig diverses propostes encaminades a una transició ecosocial.

Així cal recordar que algunes de les propostes que planteja aquesta plataforma són el canvi del model turístic, assegurar unes condicions laborals segures i dignes, garantir que no es redueixin exigències de protecció ambientals, reenfocar la política econòmica a l'economia de les cures i a la recuperació de sobiranies, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.