Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS demana retirar del Parlament els quadres i plaques commemoratives del Borbó emèrit

Josep Ferrà, portaveu adjunt de MÉS per Mallorca. | MÉS per Mallorca

Josep Ferrà, portaveu adjunt de MÉS per Mallorca, ha anunciat aquest diumenge que demà dilluns sol·licitarà de manera formal a la Mesa del Parlament la retirada dels retrats dels Reis Emèrits presents a la seu de la institució, així com les plaques commemoratives que recorden les seves visites a aquesta.

En concret, la formació registrarà la petició, apel·lant a què «el Parlament ha de ser un referent quant a transparència política, honradesa econòmica i honorabilitat institucional», ha assegurat el diputat de MÉS.

Així, el diputat ecosobiranista recorda que en els darrers dies la Fiscalia del Tribunal Suprem ha comunicat que assumirà una nova investigació d'Anticorrupció sobre Juan Carlos I. «És la tercera que ha transcendit als mitjans de comunicació», insisteix Ferrà.

De fet, a la causa ja coneguda ara s'afegeixen les investigacions de la Fiscalia del Suprem per esclarir l'ús de targetes de crèdit opaques tant per part del rei emèrit com Sofia de Grècia. Ara, cal afegir també que la Fiscalia ha obert una tercera investigació sobre el pare de Felip VI per un possible cas de blanqueig de capitals. Es tracta, destaca Ferra, d'unes investigacions que van des del 2016 fins al 2018, quan l'emèrit ja no era inviolable.

Amb tot, el diputat de MÉS assegura que «les conductes de Juan Carlos de Borbó, ara públiques i notòries, gràcies a aquesta causa i a d'altres que s'instrueixen fora del territori espanyol, fan que, al marge de la responsabilitat penal que se'n pugui derivar, no sigui mereixedor del reconeixement públic d'una institució pública com és el Parlament de les Illes Balears».

A més, «atès que, en la seva condició d'excap de l'Estat, no existeix cap normativa o obligació legal d'exposar o mantenir exposats públicament quadres, retrats o fotografies en cap espai o dependència institucional demanam que no tengui cap tracte d'honor ni la seva imatge tengui un lloc destacat a cap sala del Parlament», conclou Ferrà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.