Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca mostra la seva disconformitat amb la «retallada» del Govern al Consell de Menorca

MÉS per Menorca ha mostrat aquest dilluns la seva disconformitat pel fet que el Govern hagi decidit «retallar» cinc milions d'euros al pressupost que transfereix anualment al Consell de Menorca.

«No pot ser que els estalvis del Consell de Menorca serveixin per a suplir les retallades de l'Executiu autonòmic, ja que són recursos de tots els menorquins», han reivindicat els menorquinistes, afegint que «en la situació econòmica i social que ens trobem, aquests estalvis fan més mancada de mai».

MÉS per Menorca, a través del seu portaveu en el Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria, i el seu diputat Josep Castells, ha proposat al Govern que els cinc milions d'euros de retallada del pressupost es compensin amb una partida extraordinària destinada a lluitar contra els efectes socioeconòmics provocats per la COVID-19, encara que han matisat que «ha de ser el Consell qui pugui decidir sobiranament a quines necessitats derivades de la pandèmia es destinaran aquests fons».

Els ecosobiranistes consideren que l'esforç econòmic ha de ser compartit entre el Consell de Menorca i el Govern i, per aquest motiu, concreten que aquesta partida extraordinària sigui de 2,5 milions d'euros. «L'altre 50 per cent de la retallada pressupostària, és a dir, 2,5 milions, serien aportats pel Consell Insular a través dels seus romanents», han manifestat.

Des del partit han destacat que estan treballant per a aconseguir un acord «global» amb el Govern per a donar suport als pressupostos. «Exigim que la nostra proposta tiri endavant per a arribar a una bona entesa amb els pressupostos», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.