Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi reclama una solució «urgent» a la carretera de Manacor en el pas per Son Ferriol

El PI-Proposta per les Illes ha exigit una solució «urgent» a la carretera de Manacor al seu pas per Son Ferriol per a eliminar aquest 'punt negre', advertint que en el pròxim ple del Consell defensarà una iniciativa en la qual reclamarà que el departament de Mobilitat i Carreteres de la institució insular faci una rotonda i altres actuacions per a millorar aquesta via i Cort pugui recepcionar-lo, unes obres el cost de les quals ha plantejat, a més, haurien d'incloure's en els pressupostos de 2021.

Segons ha explicat el president del PI, Antoni Amengual, aquest dimarts en nota de premsa, «els veïns ja van sol·licitar fa dos anys millores en aquesta zona i El PI ja va demanar que es prenguessin mesures des del Consell de Mallorca en 2019». «Volem seguretat en les carreteres, que es facin inversions perquè el conseller insular Sevillano el té tot aturat», ha afegit.

Amengual ha visitat als veïns afectats per aquesta situació, acompanyat del president del PI Palma, Josep Melià, qui ha comentat que «es va sol·licitar als companys del PI en el Consell que traslladessin les reivindicacions dels veïns de Son Ferriol perquè se solucioni aquest punt conflictiu i es garanteixi la seguretat de les persones».

Pel que fa a l'antiga carretera de Manacor Ma.-15D al seu pas per Son Ferriol, han lamentat que ha deixat de ser una via de connexió principal entre Manacor i Palma, després de l'obres del Tram II de la Via Connectora, a ser un carrer d'ús secundari dins del nucli urbà d'aquesta barriada Palmesana. Per aquesta raó, han incidit des del PI, les millores reclamades són diverses.

«La carretera de Manacor ha incrementat la seva altura a causa dels continus treballs d'asfaltat, de manera que hi ha trams on la carretera ha quedat per sobre de l'entrada de les cases, fet que provoca que quan plou, l'aigua entra inevitablement en aquests habitatges», han lamentat des del PI.

Així mateix, han criticat, «en la carretera Ma.-15D també li falten voreres per a vianants, espai per a les parades del transport públic i un carril bici en direcció a Palma».

No obstant això, han conclòs, el «més preocupant», és l'encreuament de les carreteres Ma.-15D, Ma.-5012 (camí de la Milana) i Ma.-3012 (camí de Muntanya) perquè «es tracta d'un punt conflictiu, de bona visibilitat, però que provoca confusions de preferència entre els conductors que travessen la via».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.