Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi considera que els pressuposts són «insuficients per a la reactivació econòmica»

El PI ha registrat aquest dijous la seva esmena a la totalitat dels pressuposts generals de les Balears per a 2021, en considerar que són «insuficients per a la reactivació econòmica».

La formació considera que els comptes del Govern de Francina Armengol per al pròxim exercici «no donen resposta a les necessitats dels ciutadans de les Balears, a més de mancar d'una orientació clara per a la reactivació econòmica».

D'altra banda, des del PI avisen que els ingressos pressupostaris previstos «provenen en gran part d'un sistema de finançament obsolet i injust» per a les Balears.

«L'increment del deute que contemplen els pressupostos està fiat a dos avals, un que són els fons europeus i l'altre que són els pressupostos generals de l'Estat. Si això no va bé aquesta Comunitat Autònoma serà cada vegada més pobra», ha advertit la portaveu del PI en el Parlament, Lina Pons, que ha defensat que el Govern espanyol pagui «el que deu» a les Balears perquè no s'endeutin.

Per part seva, el diputat Josep Melià censurat que els pressupostos mantenguin «una pressió fiscal molt alta». També ha considerat «fictícia» la previsió d'ingressos, per pressupostar, per exemple, 60 milions del conveni de carreteres, pendent de pagament des de fa anys; o la mateixa previsió per l'impost de donacions i successions que l'any passat malgrat la situació de crisi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.