Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern prorroga també les restriccions vigents a Eivissa per «consolidar» la millora

El Govern prorrogarà a partir d'aquest dissabte les restriccions vigents a Eivissa amb la intenció de «consolidar» la millora de la situació epidemiològica que s'ha constatat en els últims dies.

L'assessora tècnica del desconfinament, Margalida Frontera, ha explicat en una roda de premsa que el Butlletí Oficial dels Illes Balears (BOIB) publicarà aquest dissabte el decret signat per la presidenta del Govern i que es complementarà amb una resolució de la Conselleria de Salut perquè els ajuntaments puguin autoritzar l'ocupació de la via pública per part dels establiments de restauració. El decret i la resolució es publiquen i entren en vigor el dissabte, 14 de novembre.

Per part seva, el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, ha argumentat la pròrroga malgrat la «lleugera millora» de la situació a Eivissa, que ha aconseguit baixar dels 300 casos la incidència acumulada a 14 dies per cada 100.000 habitants.

Respecte a Manacor, el confinament del qual s'ha prorrogat també, Arranz ha destacat que s'ha aconseguit modificar la tendència i que «a poc a poc» la incidència acumulada va disminuint, encara que la IA segueix al voltant dels 600 casos per cada 100.000 habitants.

En termes generals, el doctor Arranz ha ressaltat que la taxa de positivitat en l'última setmana va baixant «a poc a poc» fins a situar-se al voltant del 6 per cent, encara que ha destacat que en una setmana s'han registrat 19 ingressos més i sis nous ingressos en UCI. Arranz ha recalcat també que en l'última setmana s'han constat al voltant de 1.835 positius.

En el conjunt de les Balears, la incidència acumulada a 14 dies és de 260 casos el que ha suposat per primera vegada en diversos dies en augment, ha recalcat Arranz, un descens respecte al dia anterior. «Sembla que tímidament comencem un descens», ha afegit.

D'aquesta manera, en termes generals, Arranz s'ha mostrat optimista davant un «alentiment» de l'increment de contagis que permet parlar d'una «bona evolució». En el cas concret de Manacor, Frontera ha explicat que les restriccions de mobilitat faciliten que els contagis no s'incrementin ni en el nucli urbà ni als voltants. En aquest sentit, segons ha explicat, s'estan incrementant controls en el transport públic per a comprovar les justificacions de mobilitat dels usuaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.