Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB exigeix a la Conselleria que investigui les acusacions a la directiva de l'IES Arxiduc

El 8 de novembre el Govern va difondre un vídeo de professors i alumnes de l'IES Arxiduc sobre la importància del treball emocional amb l'alumnat. Al cap de poques hores, un allau de comentaris negatius centrats principalment en l'actuació de la directora del centre, Margalida Ramis, i la cap d'estudis, Aina Rotger, per part d'alumnes i exalumnes de l'Arxiduc va omplir les xarxes socials.

Davant la magnitud de les crítiques i la coincidència en els retrets: masclisme, abús de poder, tracte degradant, humiliacions, càstigs vexatoris, assetjament..., la Conselleria de Presidència, el dia 10, es va veure obligada a publicar en el compte d'Instagram de l'Executiu una nota dient que davant la multitud de comentaris adversos, «informarem la Conselleria d'Educació perquè faci les gestions que consideri adequades». Aquest 12 de novembre, la Conselleria manifestà que no li consta cap crítica i que si la gent te queixes «les faci constar de manera oficial».

Davant aquesta successió de fets, la UOB Ensenyament ha volgut manifestar que «crida l'atenció la celeritat amb què la conselleria d'Educació i el Govern han tancat la investigació sobre l'actuació de la directiva de l'IES Arxiduc, una rapidesa que contrasta amb la lentitud i parsimònia amb què s'ha actuat i s'actua en altres casos». A més, el sindicat ha destacat que fa temps que tenen coneixement de queixes de docents «relacionades amb assetjament psicològic i laboral, baixes per depressió, atacs d'ansietat, por a denunciar els fets, peticions de trasllats obligats per rebre un tracte discriminatori per motius pedagògics, ideològics...».

Davant aquesta situació que s'arrossega des de fa anys, a la UOB li sembla «una burla que ara, davant l'esclafit de la polèmica, la conselleria d'Educació i Inspecció Educativa pretenguin fer creure que desconeixien la situació del centre i s'excusin dient que no han rebut denúncies pels canals oficials ja que demostra que el problema ja no és un equip directiu sinó les altes instàncies de la Conselleria que han mirat cap a una altra banda i s'han convertit en còmplices».

«Això ja ve de temps enrere i el que el govern de José Ramón Bauzá consentia la directora Margalida Ramis, ara el govern Armengol i Martí March li continuen consentint: arbitrarietat, integrisme, nepotisme i amiguisme», han explicat.

Per tant, el sindicat considera «urgent» investigar «la teranyina d'inspectors que durant tots aquests anys han tapat els abusos de poder que, contra l'alumnat i el professorat, s'han produït a l'IES Arxiduc».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.