Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca rebutjarà les esmenes a la totalitat als Pressuposts «perquè no proposen cap alternativa realista»

Més per Menorca ha anunciat aquest divendres després de la Junta de Portaveus que votarà en contra de les esmenes a la totalitat dels Pressupostos autonòmics de 2021 registrades perquè, segons han manifestat, «els seus plantejaments no proposen cap alternativa realista».

«Ara és el moment d'aprofitar el finançament extra per a sortir de la crisi», ha afirmat el diputat de la formació menorquinista Josep Castells.

Castells ha explicat que, malgrat tot, ja han iniciat les negociacions amb el Govern per a pactar canvis en els comptes per a 2021 amb l'objectiu que es compleixin les tres condicions que Més per Menorca va plantejar a l'Executiu per a donar-li suport: la continuïtat de les inversions a Menorca, el manteniment de la capacitat de despesa del Consell de Menorca i l'aposta real per a la «reconstrucció en verd».

«De moment, els Pressupostos que s'han presentat només garanteixen el primer punt: la continuïtat de les inversions a l'illa amb projectes com la rehabilitació de l'Hospital Verge del Toro o la remodelació del conservatori de Maó», ha subratllat el diputat.

No obstant això, Castells ha recordat que els Pressuposts «no aposten prou pel canvi de model i la reconstrucció en verd com queda reflectit en les partides insuficients de la Conselleria de Transició Energètica o els pocs doblers destinats a fomentar l'emprenedoria».

El diputat ha afegit que també han de negociar amb el Govern el tercer punt, sobre el finançament del Consell. «No estam conformes amb la retallada plantejada de cinc milions d'euros» ha apuntat Castells, qui ha afegit que «el Consell de Menorca també necessita el màxim pressupost per a fer front a l'efecte de la pandèmia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.