Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell organitza nombroses activitats per celebrar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Cartell de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus organitzada pel Consell de Mallorca. | Consell de Mallorca

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca ha presentat aquest dissabte, a través de la Direcció Insular de Residus, el programa d'activitats, tant per a públic infantil com per a públic adult, de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es durà a terme del 21 al 29 de novembre, amb l'objectiu de «sensibilitzar a la ciutadania» sobre la prevenció en generar-los.

Segons ha volgut destacar la vicepresidenta del Consell i també consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot,«s'ha de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de reduir al màxim la generació de residus, i cal donar a conèixer els problemes associats a la seva gestió i tractament».

Per part seva, la directora insular de Residus, Patricia Arbona, ha considerat que «la ciutadania ha de tenir més informació i coneixements sobre la gestió dels residus a l'Illa perquè se sensibilitzi i s'impliqui en la seva prevenció i reducció». «Tots hem de voler una illa més neta i habitable», ha posat l'accent.

En aquest sentit, el programa d'aquestes jornades tendrà com a fil conductor l'educació ambiental i la gestió dels residus, amb cinc eixos transversals. Aquests cinc eixos són: el malbaratament alimentari, la reducció de residus provinents d'envasos d'un sol ús, la Compravenda responsable i sostenible, la matèria orgànica: la gran oportunitat, i, finalment, segones oportunitats: de residu a recurs.

Així, per al públic infantil s'han organitzat contacontes, obres de teatre i tallers infantils. Mentrestant, per al públic adult hi ha planificades conferències i una mostra de cuina en directe. La Direcció Insular ha animat a tota la ciutadania a «participar de manera activa en aquest procés de canvi per tal de poder així continuar treballant per oferir alternatives més sostenibles, integradores i respectuoses amb el context territorial que envolta l'Illa».

Amb tot, el Consell de Mallorca ha posat l'accent que per a poder participar en les activitats d'aquest programa de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus serà necessari realitzar una inscripció prèvia en el correu aina@gram.cat o a través del telèfon 636 979 418.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.