Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca reivindica en el Consell «tot el suport» al poble sahrauí

Els tres consellers del grup Més per Menorca al Consell, Maite Salord, Miquel Maria i Francesca Gomis, mostren públicament el seu suport cap al poble sahrauí després que el Marroc hagi romput l'alto el foc amb el Front Polisario.

«És una notícia terrible que no forma part de l’actualitat política dins la comunitat internacional, i menys dins l'Estat espanyol, país que hauria d’administrar el procés de descolonització del Sàhara Occidental», han apuntat. «Espanya va trair el poble sahrauí, hi està en deute, i no es pot posar de perfil davant la seva situació desesperada, i ara agreujada per la invasió militar marroquina del seu territori a prop de la frontera amb Mauritània» declara el portaveu del grup, Miquel Maria, assenyalant la passivitat de l'Estat espanyol.

Maria emplaça al Govern d’Espanya «assumir les seves obligacions i liderar un procés de descolonització seguit d’un referèndum d’autodeterminació». El grup Més per Menorca del Consell, tenint en compte que les institucions de l'illa sempre han mantingut una relació d’amistat i cooperació amb el poble sahrauí, vol visibilitzar el problema i exigir que d’una vegada es defensi el dret d’autodeterminació del Sàhara Occidental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.