Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS insta el Govern espanyol a aplicar dret civil balear «sense retallades» respecte al pacte successori

MÉS per Mallorca ha presentat aquest dilluns en el Parlament una Proposició no de Llei (PNL) per a instar el Govern espanyol a aplicar el dret civil de les Balears «sense retallades» pel que fa al pacte successori.

Segons ha informat la diputada de MÉS Joana Aina Campomar aquest dilluns en roda de premsa, «amb aquesta PNL es vol és evitar que la Hisenda estatal negui, com ja ha ocorregut, la bonificació del 95% a empreses de les Illes per pactes successoris, al·legant que no hi ha hagut mort física, la qual cosa és incoherent perquè si la persona hagués mort, no es tramitaria per pacte successori».

En aquest sentit, Campomar ha explicat que les bonificacions s'han aplicat en els últims anys i ara el Ministeri ha canviat el seu criteri, la qual cosa «perjudica les empreses atès que es preveu que es veuran immerses en recursos administratius perjudicant la transmissió d'empreses familiars que compleixen els requisits del precepte».

La proposta de MÉS de per Mallorca afecta a les transmissions de doblers, immobles i empreses considerant que les adquisicions en virtut de pactes successoris amb caràcter general és «mortis causa» i no es pot exigir, per tant, en cap cas per a l'aplicació del benefici fiscal, la mort física.

Pressuposts

D'altra banda, la diputada de MÉS s'ha referit al debat de la totalitat del Projecte de Llei dels Pressupostos per a 2021.

Sobre aquest tema, ha considerat que aquests Pressupostos «són els més importants en la Comunitat en les últimes dècades» perquè responen a una situació social i econòmica que no s'havia donat mai.

«A diferència de la crisi econòmica de l'any 2008, quan la dreta va optar per les retallades, ara s'aposta per una política pública, que permeti tenir un escut social en temes com a educació, sanitat i serveis socials. Tot això sense oblidar la polítiques públiques per a aquesta CCAA», ha posat l'accent Campomar.

«Seria una irresponsabilitat no utilitzar aquestes eines de dèficit públic i els fons estatals i europeus per a fer front a una situació tan greu a nivell econòmic i social». Per tot això, ha conclòs, «MÉS donarà suport a aquests Pressupostos», ha afirmat sobre aquest tema.

Així mateix, pel que fa als Pressupostos Generals de l'Estat i el possible acord entre el Govern espanyol i EH Bildu, Campomar ha opinat que «aquest possible acord per a tirar endavant els PGE és el més normal en democràcia».

En aquests moments, ha afegit, «Bildu és un partit votat per molta gent, que va augmentar la seva representació a País Basc i en el Congrés, i que defensa a les persones i a la democràcia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.