Setmanari d'informació local - 138 anys

Un centenar de persones protesta davant el Consolat de Mar contra les retallades als funcionaris

Els sindicats de la Mesa Sectorial de Treballadors públics, que suma un total de vuit agrupacions, s'han manifestat aquest dilluns davant del Consolat de Mar per a exigir al Govern que no retalli els sous dels funcionaris, perquè les Balears són l'únic territori que ha denegat una pujada salarial per a 2020 i 2021.

Sota el lema 'No a les retallades salarials, no a les imposicions, sí al diàleg i a la negociació', els sindicats UGT, CCOO, STEI, Simebal, CSIF, SAE, Satse i Alternativa han demanat davant la seu de la Presidència del Govern que «no faci paranys» i que cedeixi a negociar amb els representants sindicals les condicions salarials.

En concret, aquestes agrupacions critiquen que el Govern no apliqui les pujades salarials que han estat acordades en la resta del territori espanyol d'un 2 per cent en 2020 i del 9 per cent en 2021, una decisió que afecta el sector de l'Educació, al personal sanitari del Ib-Salut i als Serveis Generals.

Per part d'UGT Balears, Lorenzo Bravo, ha manifestat que els funcionaris han arribat a aquest punt «perquè el Govern no va pagar al gener el que havia de pagar», i ha anunciat que Podemos presentarà una esmena en el Parlament perquè el Govern acordi una sèrie de mesures per a evitar les retallades.

«El diàleg no ha d'estar sobre la taula només el dimarts i el dijous, ha de mantenir-se durant tota la setmana», ha remarcat el representant d'UGT, qui ha reivindicat que les qüestions per les quals es manifesten «són drets, no privilegis» i ha criticat que alguns polítics «no perceben l'actualitat».

Per part seva, el representant de CCOO, Pep Ginard, ha assegurat que rebutja «contundentment» la decisió del Govern de no incrementar els sous i ha reiterat que «no pot ser que facin paranys», fets pels quals aquests sindicats es reuniran també dimarts que ve davant el Parlament per a protestar davant aquestes mesures.

Finalment, el portaveu del Simebal, Miguel Lázaro, ha lamentat que el Govern «no valora als treballadors» i ha exigit a l'Executiu que es reuneixi amb ells per a negociar, una decisió que ha estat confirmada per alguns assistents, que esperaven reunir-se després de la protesta amb la presidenta Francina Armengol.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.