Setmanari d'informació local - 138 anys

La Plataforma contra els Megacreuers se suma a les peticions de grups ecologistes per a la futura Llei de Mobilitat

La Plataforma contra els Megacreuers s'ha sumat a les al·legacions plantejades per altres grups ecologistes, com Zeroports, Ecologistes en Acció i Depana, a l'avantprojecte de Llei de Mobilitat Sostenible.

Així, la plataforma de les Balears (integrada per una vintena d'entitats) proposa, entre altres mesures, que la llei garanteixi la transparència i l'accés a la informació; eliminar els subsidis fiscals a les activitats en els ports; incrementar les taxes portuàries en funció dels costos ambientals o eliminar les bonificacions a creuers.

A més, la plataforma considera una qüestió clau abordar amb aquesta llei el «sobredimensionament» del port de Palma, que «s'ha mostrat deficitari i amb un cost ambiental, social i pressupostari del tot inviables». «La crisi sanitària no ha de deixar de prioritzar o d'invalidar les demandes de la ciutadania, de component econòmic, social i ambiental», han declarat aquest dilluns.

Des de l'entitat han recordat que en una reunió recent amb el nou president de l'Autoritat Portuària de les Balears (APB), Francesc Antich, vaeren traslladar la importància de regular i disminuir les potencials pressions del turisme de megacreuers.

«En el context actual, en què les navilieres estan prenent posicions per a reactivar l'oferta amb la màxima intensitat possible, és essencial establir criteris i aplicar mesures sobre la base dels impactes negatius en la salut pública, l'economia i el medi ambient», sostenen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.