Setmanari d'informació local - 138 anys

Funcionaris es tornen a concentrar per protestar contra les retallades davant el Parlament

Un centenar de funcionaris ha protestat aquest dimarts davant el Parlament per a exigir al Govern que aplicació una pujada salarial per a 2020 i 2021 i que «no retalli» els sous d'educadors, sanitaris i treballadors d'altres serveis socials, perquè és l'única comunitat autònoma que ha denegat aquest increment.

En concret, aquests treballadors critiquen que el Govern no apliqui les pujades salarials que han estat acordades en la resta del territori espanyol d'un 2 per cent en 2020 i del 9 per cent en 2021, una decisió que afecta el sector de l'Educació, al personal sanitari de l'Ib-Salut i als Serveis Generals.

El representant del Sindicat d'Infermeria Satse, Jorge Tera, ha indicat que la presidenta del Govern, Francina Armengol, va accedir a parlar amb ells aquest dilluns després de la seva protesta davant el Consolat de Mar, però ha precisat que «va ser una recepció, no una reunió, perquè els varen escoltar i res més».

Així mateix, Tera ha manifestat que «és incomprensible» que el sector sanitari hagi de protestar contra les retallades salarials després d'haver estat considerats «la primera línia de batalla» durant la pandèmia del coronavirus, quan «han sacrificat la seva salut i la seva família».

El representant del sindicat de docents STEI, Miquel Gelabert, ha puntualitzat que aquests sindicats no demanen una mesa de diàleg, «sinó una negociació», perquè considera que és «un fet significatiu» que les Balears siguin l'únic territori que denegui una pujada salarial als funcionaris.

A més, ha manifestat que «el Govern ajup el cap davant Madrid», fet que converteix a l'Executiu en «perdedor, no sols víctima», i ha remarcat que, per a protestar contra aquest «maltractament, els sindicats es veuen en la necessitat de sortir al carrer a protestar».

Precisament, la Mesa Sectorial d'Empleats públics, que inclou els sindicats UGT, CCOO, STEI, Simebal, CSIF, SAE, Satse i Alternativa ja va protestar aquest dilluns per a demanar a l'Executiu que cedeixi a negociar les condicions salarials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.