Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IEB presenta el llibre de les jornades d'estudis locals sobre els jueus a les Balears

44911

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) presentarà aquest dijous a les 20.00 hores a Ca n'Oleo el llibre de les trenta-sisenes jornades d'estudis històrics locals 'Els jueus a Balears: presència, expulsió i repressió'.

Aquesta publicació recull els 21 articles, entre ponències i comunicacions, de les jornades d'estudis històrics locals que es van celebrar els dies 22, 23 i 24 de novembre de 2018 en la seu de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME), en col·laboració amb l'IEB i l'Ajuntament de Maó.

Les jornades es van dur a terme a Menorca amb la finalitat de commemorar els 1.600 anys de la Circular del bisbe Sever, relacionada amb la conversió dels jueus de Maó al cristianisme.

En la presentació intervindran l'historiador i coordinador de les jornades Jordi Maíz; l'escriptora, investigadora i ponent de les jornades, Rosa Planas, i el director gerent de l'IEB, Mateu Malondra.

Des del Govern han assenyalat que les jornades varen comptar amb una «elevada» participació amb uns 70 inscrits. En conjunt, la vintena d'articles que es varen presentar suposen una posada al dia de la qüestió jueva a les Balears, des d'àmbits d'estudis tan diversos com l'arqueologia, l'epigrafia, la història, la religió, la numismàtica, l'antropologia, la sociologia, la literatura, la gastronomia, l'economia, la toponímia i la genètica.

Dins del conjunt de comunitats o col·lectius analitzats, destaquen els estudis relacionats amb els 'xuetes', com es coneixien a Mallorca als descendents dels jueus convertits al cristianisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.