Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell comprarà vuit drons per combatre l'urbanisme il·legal en rústic

L'Agència de Defensa del Territori (ADT), organisme dependent del Consell de Mallorca, ha pressupostat per a 2021 l'adquisició de vuit drons amb la finalitat de facilitar la detecció d'infraccions urbanístiques.

S'ha previst una partida de 8.000 euros, de manera que cada dron tendrà un cost màxim de 1.000 euros. Fonts del Consell varen explicar que aquests dispositius estaran a la disposició dels inspectors de l'ADT, que els podran utilitzar únicament en cas de no poder accedir al lloc en el qual s'ha comès la suposada infracció.

Quan un inspector es desplaça per a investigar una possible construcció il·legal sovint es troba amb què no pot accedir a la finca. En aquests casos sol recórrer-se a les fotografies aèries, però aquestes imatges, si no són recents, no recullen la suposada infracció i per tant no serveixen. A més, hi ha també casos en què no es poden apreciar les construccions il·legals en les fotos perquè la vegetació les oculta. Els drons han de permetre als tècnics sortejar aquestes limitacions.

Dret a la privacitat

Els inspectors hauran de superar uns cursos de formació específics per a poder utilitzar els drons. En aquests cursos se'ls ensenyarà la normativa que regula els vols de drons i les qüestions de dret relatives a la preservació de la intimitat i la privacitat de les persones, assenyala el Consell. En qualsevol cas, remarca la institució insular, els drons s'utilitzaran únicament «en els casos que sigui imprescindible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.