Setmanari d'informació local - 138 anys

El personal de l'UCI exigeix la dimissió de la directora mèdica de l'Hospital Mateu Orfila

El personal de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Mateu Orfila ha exigit aquest dimecres en un manifest la dimissió de la directora mèdica del centre, Tamara Contreras, a la qual acusen de ser la impulsora dels moviments per a destituir el cap del servei, Ramón Fernández-Cid.

La majoria dels treballadors de l'UCI considera que la doctora Contreras ha d'explicar per què aquest nou model assistencial que es vol implantar en el servei és incompatible amb el lideratge de Fernández-Cid, al qual de nou han donat suport aquest dimecres en la vuitena jornada consecutiva de protestes.

En un escrit els sanitaris asseguren que tenen la sensació que les propostes que des de la gerència de l'Àrea de Salut de Menorca han fet arribar a Fernández-Cid per a la seva continuïtat «s'han fet amb la marcada intenció que s'oposi completament i d'aquesta manera trobar la justificació de la destitució que no han estat capaços de trobar».

En aquest sentit lamenten que el gerent, Romà Julià, «hagi anat modificant els arguments de la destitució a mesura que els dies anaven passant» i que ara ha trobat la sortida en la no acceptació del nou model sanitari que vol implantar per part del cap de l'UCI.

Els treballadors consideren «surrealista i irresponsable» que el gerent no s'hagi volgut reunir amb ells després de la petició de la Junta de Personal i apel·len a la presidenta del Consell, Susana Mora, amb la qual han sol·licitat una reunió perquè s'atenguin les seves peticions.

Després de reiterar la petició de dimissió de Tamara Contreras, els sanitaris han volgut llançar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania: «les reivindicacions que estam duent a terme no condicionen en cap moment el servei ni la professionalitat que hi ha a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Mateu Orfila».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.