Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] La llibreria Quart Creixent, menció especial del III Premi Llengua Nacional

Aquest dimecres ha tengut lloc el lliurament del III Premi Llengua Nacional, corresponent a l’edició del 2020. Amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el guardó ha mostrat clarament la seva consolidació en aquesta tercera edició. L’objectiu és premiar empreses i emprenedors que mostrin un ferm compromís amb el català i que contribueixin a l’extensió de l’ús i del bon ús de la llengua.

A causa de les restriccions provocades per la pandèmia de la Covid-19, l’acte s’ha fet d’una manera virtual i s’ha retransmès a través del canal de YouTube de l’Associació Llengua Nacional. Abel Carretero, president de l’entitat, ha estat l’encarregat de dirigir-lo, tot moderant les diverses intervencions.

Una de les coses que s’han destacat és la gran qualitat de les candidatures presentades. El jurat —format per Ester Franquesa, Bernat Joan, Gemma Pasqual i els membres de la Junta de Govern de Llengua Nacional Maria Rosa Bayà i Albert Jané— no ho han tengut gens fàcil, i és que les disset candidatures hagueren de ser analitzades en profunditat per a trobar-hi allò en què cada una destacava més.

Finalment, el guanyador ha estat el diari digital VIA Empresa, del qual s’ha remarcat la funció divulgativa del llenguatge econòmic en català, la secció «El català a l’empresa», que es fa en col·laboració amb el TERMCAT, i la visió global que té i representa dels Països Catalans. El premi per al guanyador és un xec per un valor de 2.000 €, així com un trofeu commemoratiu elaborat per l’empresa Art Innova.

El jurat també ha decidit atorgar una menció especial, tal com es recollia en les bases del premi. La candidatura escollida ha estat la llibreria de Palma Quart Creixent. Se’n destaca la difusió de la literatura catalana i en català durant gairebé quatre dècades, el fet que ofereix una àmplia oferta cultural i lingüística a la ciutat de Palma i la contribució a la lectura en català. En aquest cas, el premi és de 500 €.

L’acte s’ha acabat amb unes paraules de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, qui ha remarcat la importància de la renovació i l’actualització del català en un món canviant, així com la necessitat d’iniciatives com la de Llengua Nacional, iniciatives que donin valor a la llengua i que ens recordin que encara hi ha molta feina a fer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.