Setmanari d'informació local - 138 anys

Els teatres i sales de concerts demanen al Consell de Mallorca «més compromís amb les ajudes al sector cultural»

La junta de l'associació Absedi--Teatres i sales de concerts-- ha reclamat al Consell de Mallorca «més compromís amb les ajudes al sector cultural».

En una nota de premsa, l'associació ha explicat aquest dijous que s'ha reunit, a la seu de Pimem, amb la intenció de canalitzar temes claus en l'activitat cultural de les seves empreses.

Un dels punts que es varen tractar va ser la necessitat que les administracions actualitzin les ajudes i el suport econòmic «com més aviat millor i davant la forta crisi que està patint el sector», segons han remarcat des d'Absedi.

Els empresaris han ressaltat la feina feta per tots els empresaris de l'associació per a complir amb el 100% de les mesures de seguretat exigides per l'administració i ara esperen una correspondència institucional en forma d'ajudes per a no deixar morir les empreses.

Així, Pimem-Absediha exigit al Consell de Mallorca «reajustaments importants» en els seus pressupostos ateses les necessitats de l'oferta privada i «no centrar tant les ajudes en el sector públic com és el cas del TeatrePrincipal».

Així el president d'Absedi, Pep Bauzá, ha assegurat que la institució presidida per Catalina Cladera «no ha fet res pels teatres i sales de concerts». «Lluny de voler ser un enfrontament, cercam un punt de partida i coincidència per a comptar amb el seu suport en aquests moments tan difícils», ha dit.

Una altra qüestió tractada pels seus membres va ser la necessitat d'aportar i sumar al costat de l'administració per a consensuar les millors mesures per al sector, és a dir, «voluntat de sumar i ser constructius».

En aquest sentit, el president ha assegurat que «es demanarà un seient en el Consell de Cultura de Palma amb l'objectiu d'escoltar i aportar per a millorar l'oferta cultural en el seu conjunt».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.