Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS proposa reduir la despesa militar i destinar els recursos a respondre a la crisi

MÉS per Mallorca registrarà aquest dilluns una Proposició No de Llei (PNL) en el Parlament per a demanar al Govern espanyol una reducció de la despesa militar proposada per a l'any 2021 en els Pressupostos Generals de l'Estat.

Així ho ha explicat el diputat de la formació ecosobiranista Joan Mas 'Collet' durant una roda de premsa en el Parlament. «Pensam que tal com estan les coses, anar més enllà de la despesa corrent imprescindible en l'Exèrcit és com a mínim imprudent, per no dir vergonyós», ha assenyalat.

El diputat ha destacat la importància de destinar recursos per a salut, educació, serveis socials o ocupació en l'actualitat, en lloc de realitzar més inversió en nou armament. «El problema real de la seguretat de les persones és sanitari, social, laboral i econòmic, i no que ens protegeixin les fronteres de res o cercar confrontació fora», ha indicat.

Segons Mas, el Govern d'Espanya ha fet una proposta en els PGE 2021 de 10.863,16 milions euros destinats al Ministeri de Defensa, que representa un augment del 6,5% respecte a 2020, sense comptar partides repartides en altres ministeris.

D'altra banda, s'ha referit al 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Mas ha criticat que aquest dimarts s'hauria d'aprovar una declaració institucional sobre aquest tema en la Cambra, «però una altra vegada l'extrema dreta no ha deixat fer aquesta declaraci». «No volen que es visualitzi que les dones sofreixen violència de gènere», ha censurat.

Així mateix, ha celebrat que a partir d'aquest dilluns els passatgers de països de risc que arribin a Espanya hagin de presentar una PCR negativa per a poder entrar. No obstant això, ha reiterat la necessitat que aquestes proves es facin també als viatgers d'altres comunitats autònomes.

Preguntat per la recent detenció d'un treballador de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) per presumptes abusos sexuals a diversos menors, ha assenyalat que és «un tema delicat» i ha considerat que s'ha de tractar des del Consell de Mallorca. «Són els companys del Consell els qui tracten aquest tema», ha apuntat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.