Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern aixeca el confinament de Manacor i prorroga el toc de queda a totes les Illes

El Butlletí Oficial dels Illes Balears publicarà aquest dimarts un decret de la presidenta del Govern que aixeca el confinament perimetral de la ciutat de Manacor i prorroga les restriccions de mobilitat nocturna en totes les Illes.

Així ho ha explicat aquest dilluns la portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, en una roda de premsa després de la reunió del Consell de Govern.

Segons ha explicat, donada la millora de la incidència acumulada a 14 dies a Manacor -254 casos per cada 100.000 habitants aquest diumenge- s'aixeca el tancament perimetral del municipi i el toc de queda s'iguala, de 24.00 a 06.00 hores a la resta de les Balears. El decret, ha afegit, prorroga també les mesures que regeixen per a totes les Illes relatives l'estat d'alarma i el toc de queda.

El passat 29 d'octubre el Govern va decretar el confinament de Manacor, després de la petició de l'Hospital d'aplicar «mesures dràstiques i contundents» arran de l'exponencial creixement de contagis per coronavirus en pocs dies.

Les restriccions, amb una durada en principi de quinze dies, varen ser prorrogades fins al 23 de novembre, davant el descontentament dels manacorins. Durant la setmana passada, autònoms, comerciants, restauradors i tota la «gent que està en contra d'aquest confinament mal gestionat» varen prendre els carrers per a protestar per la «situació insostenible» generada pel tancament perimetral del municipi.

El batle de Manacor Miquel Oliver, va sol·licitar al Govern la posada en marxa d'una línia d'ajudes per a pal·liar els perjudicis econòmics que ha causat la mesura del confinament en una ciutat que «és la capital de la comarca i es nodreix dels serveis que proporciona als municipis veïns».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.