Setmanari d'informació local - 138 anys

El Moviment Feminista convoca un homenatge a les dones assassinades en el marc del 25N

El Moviment Feminista de Mallorca ha convocat un homenatge a les dones assassinades aquest dimecres a la plaça Espanya (Palma) de 12.00 a 21.00 hores amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

L'entitat ha explicat les activitats previstes per a aquest 25N, les quals seran diferents a les d'anys anteriors a causa de l'actual crisi sanitària per la COVID-19.

Així, la manifestació nocturna de dones, celebrada el 24 de novembre, serà reemplaçada aquest dimarts per una casserolada de cinc minuts a les 21.00 hores en tota Mallorca, com a «crit simbòlic en contra del silenci social davant les violències masclistes».

Enguany, l'entitat reclama l'eliminació dels minuts de silenci i convida a totes les persones a fer soroll «per a fer visible el rebuig davant qualsevol mena de violència masclista i la necessitat de posar en marxa polítiques valentes, que apliquin de manera efectiva la Llei orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere».

D'altra banda, el dimecres tindrà lloc un homenatge a les dones assassinades a la plaça d'Espanya de Palma, de 12.00 a 21.00 hores, que serà replicat en diferents pobles de Mallorca. Al llarg del dia, es llegirà el manifest del Moviment Feminista de Mallorca, sota el lema 'La violència masclista és la pandèmia invisible'. Amb aquest, l'entitat pretén denunciar que «la pandèmia ha destapat i ha incrementat les múltiples violències estructurals que afecten les dones i que s'emparen en els estats capitalistes».

«Durant el 2020, a Espanya, 80 dones, entre elles dues nenes, han estat assassinades per les seves parelles o ex parelles, germans, fills, oncles o coneguts. Una violència que ha colpejat especialment Balears en l'últim trimestre de l'any», han assenyalat des de l'entitat.

Per aquest motiu, les accions d'enguany tenen com a fil conductor la visibilització de la violència que sofreixen les dones i «que ni la pandèmia mundial ha frenat». «Les dades són clares i exigeixen que la desigualtat entre homes i dones es converteixi en una qüestió d'Estat», han reclamat.

«Els nostres infants mereixen ser educats i créixer en igualtat, sabent que tindran les mateixes oportunitats amb independència que siguin nins o nines», han conclòs des del Moviment Feminista de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.