Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern ajorna el registre de clients en bars i restaurants per a fer-lo a mitjançant codi QR

Isaac Buj - Europa Press

El Govern fa feina en un sistema de codi QR per dur a terme el registre de clients en bars i restaurants. Així ho han confirmat aquest dilluns a Europa Press fonts de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, alhora que han remarcat que, durant la reunió mantenguda amb Restauració CAEB i Pimem, el Govern ha especificat que el registre es durà a terme mitjançant aquest sistema per a «garantir la seguretat en el sector i dels clients amb la protecció de dades i a l'hora de possibles rastrejos».

Aquesta mesura ha estat comunicada durant una reunió en la qual han participat, per part de la Conselleria, la directora general de Turisme, Rosana Morillo, i el director de l'Ibassal, Rubén Castro, i, per part de el sector, el president de Restauració CAEB , Alfonso Robledo, i de Pimem, Eugenia Cusí.

Prèviament, Morillo s'ha reunit amb l'Associació Balear de Programari, Internet i Noves Tecnologies GSBIT, que és amb qui el Govern ha acordat el desenvolupament d'un sistema de codi QR per a dur a terme aquest registre de comensals.

Des de la Conselleria han remarcat que «en cap moment s'ha dit que no es vagi a fer». «El dubte està en com s'implantarà, però ja sabem que serà amb codi QR», han insistit.

Durant la reunió, tant Morillo com Castro han explicat als representants del sector de la restauració «la necessitat de treballar junts per a trobar una solució que permeti que les dades sol·licitades es recaptin amb la major seguretat per a l'empresari i el client».

La posada en marxa d'aquest sistema serà en «dues o tres setmanes», segons el Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.