Setmanari d'informació local - 138 anys

March explica que l'Oficina de Drets Lingüístics respon a la Constitució espanyola

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca Martí March, ha defensat aquest dimarts que la creació de l'Oficina de Drets Lingüístics de les Balears respon a la Constitució espanyola i que és una iniciativa que fa referència a les dues llengües oficials (el català i el castellà).

Al ple del Parlament i en resposta a una pregunta del Grup Vox, March ha explicat que l'Oficina també respon a les declaracions del Consell d'Europa i les Nacions Unides respecte a les llengües minoritàries.

Així mateix, el conseller ha assegurat que es tracta un projecte en la línia de «les demandes dels ciutadans de les Illes» i de les experiències d'altres territoris respecte als drets lingüístics, com el País Valencià o Catalunya. «L'única cosa que volem és que els drets lingüístics dels ciutadans de les Balears es puguin respectar i tenir un espai on puguin generar les seves demandes», ha assenyalat March.

Per part seva, el diputat d'extrema dreta Sergio Rodríguez ha qualificat aquesta oficina de «'gestapillo' de la llengua». «De veritat creu que hi ha un clam social en aquests moments per a crear una oficina de drets lingüístics?», ha preguntat Rodríguez.

El diputat ha assegurat que el Govern «cerca crear un comissariat lingüístic que persegueixi als comerços i als particulars en l'ús lliure de la llengua». «Si hi ha una llengua discriminada en aquestes illes és el castellà, per descomptat el català de Pompeu Fabra no», ha apuntat.

March ha reclamat que «deixin en pau a les llengües, ja que no hi ha llengües de primera i de segona». «Volem que els ciutadans de les Illes puguin defensar els seus drets lingüístics, si consideren que aquests drets estan amenaçats», ha assenyalat.

Finalment, el conseller ha reivindicat «la necessitat de tenir clar que la nostra llengua ha de sobreviure». «Quan una llengua es mor, es moren moltes coses. Jo no vull que la meva llengua es mori», ha conclòs March.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.