Setmanari d'informació local - 138 anys

ERC, Junts, Bildu i BNG s'uneixen perquè RTVE compri pel·lícules i sèries en català, gallec i eusquera

45107
16/07/2018 Logo de RTVE POLITICA EUROPA ESPAÃ'A SOCIEDAD RTVE - ARCHIVO | RTVE - ARCHIVO

Esquerra Republicana, Junts, Bildu i el BNG s'han unit al Congrés espanyol per a presentar una esmena transaccional als Pressupostos Generals de l'Estat 2021 amb la finalitat que Hisenda traspassi 10 milions d'euros a RTVE perquè pugui comprar cinemes, sèries i documentals en llengües cooficials diferents de l'espanyol.

L'esmena cerca que part del 6% destinat per RTVE per a l'adquisició de drets audiovisuals es reservi per a «l'adquisició de pel·lícules, documentals, sèries o un altre tipus de creacions audiovisuals en versió original en altres llengües oficials». En concret, el gallec, el català i l'eusquera.

L'objectiu de l'esmena, segons els proposants, és «fomentar la producció audiovisual en les llengües oficials minoritzades i la normalització lingüística amb la seva posterior retransmissió en la televisió pública».

La proposta s'inclourà en les votacions que tendran lloc al Congrés durant la tramitació dels Pressupostos Generals de 2021, aquesta setmana a la Comissió i la propera en el Ple.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.