Setmanari d'informació local - 138 anys

El Cofib forma al personal de sa Dragonera en primers auxilis en fauna silvestre

Tècnics del Consorci de Recuperació de Fauna de les Balears (Cofib) han impartit aquest dimecres un curs de primers auxilis en fauna silvestre al personal del Parc Natural de sa Dragonera, una jornada emmarcada en la col·laboració del Cofib amb els espais naturals protegits de les Illes.

Durant el curs, s'ha instruït als tècnics del parc natural en el protocol per a vehicular un avís relatiu a les competències del Cofib, és a dir, la recepció d'espècies silvestres ferides, òrfenes o que necessiten algun tipus d'ajuda.

La majoria de les espècies que han protagonitzat les 26 entrades registrades els últims set anys en el Cofib provinents del parc natural són rapinyaires i ocells marins.També han entrat tres falcons d'Eleonora, una òliba, dues gavines, dues pardales cendroses i una pardala balear.

Així, s'ha ofert formació específica als treballadors per a un correcte maneig d'aquestes espècies, així com en les més freqüents en l'àmbit d'aquest espai natural protegit. S'han mostrat, a més, exemples pràctics de primers auxilis, manteniment i trasllat, posant l'èmfasi en la detecció d'elements com l'estrès de l'animal i la temperatura, la hidratació, el metabolisme i alimentació.

Segons la Conselleria de Medi Ambient i Territori, malgrat ser la primera vegada que s'ha impartit en sa Dragonera, s'han celebrat molts altres cursos o tallers en altres espais naturals protegits o dirigits a les policies locals, en col·laboració amb l'Escola Balear de l'Administració Pública (EBAP).

El centre de recuperació de fauna silvestre del Cofib té com a objectiu principal la ràpida recuperació i posterior alliberament dels exemplars ingressats. D'acord amb la Conselleria, aquest tipus de formacions faciliten molt aquesta tasca. Només en 2019, a Mallorca, el centre va atendre 4.846 animals d'espècies silvestres i 394 d'espècies exòtiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.