Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS celebra el suport del Parlament per no retallar l'informatiu balear

La Comissió d'Afers Institucionals i Generals del Parlament ha aprovat una Proposició No de Llei (PNL) en defensa de l'Informatiu Balear de RTVE, responent així a la Direcció de la cadena pública, que tenia previst retallar-lo. Si bé la pressió social ha impedit finalment fer efectiu el pla de l'ens públic, MÉS ha traslladat al Parlament la seva iniciativa per reconèixer «la feina i el valor de l'informatiu territorial de RTVE-Illes Balears durant més de 40 anys».

En paraules del diputat i portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, «es tracta també de reconèixer el paper clau de la desconnexió territorial de RTVE i la importància dels mitjans i els treballadors de la comunicació de proximitat». La proposta de MÉS que ha estat aprovada també reclama que RTVE completi la plantilla a les illes d'Eivissa i Menorca on no hi ha assignat cap periodista, només un càmera.

Així mateix, el Parlament ha acordat instar el Govern espanyol a «obrir línies d'ajudes a tots els mitjans de comunicació, incloent-hi els mitjans locals, de la mateixa manera que se n'han donat a grans cadenes de televisió estatals». En aquest sentit, el Parlament ha reconegut el paper clau i estratègic dels mitjans de comunicació local com a agents socials imprescindibles en una democràcia consolidada, així com la necessitat de la seva supervivència per tal de mantenir la riquesa i la pluralitat informativa que, ara, es veu amenaçada.

De fet, Ensenyat ha aprofitat la seva intervenció per denunciar la situació precària dels professionals de diferents mitjans immersos en processos d'ERTO i ERO. «Sense periodistes no hi ha periodisme i ara més que mai necessitam un sistema comunicatiu obert, plural, potent i lliure. En moments com aquests queda demostrada la necessitat del periodisme veraç i objectiu davant de la inundació d'informació i les 'Fake News'», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.