Setmanari d'informació local - 138 anys

Tot a punt pel lliurament dels Premis Enderrock de la Música Balear

Aquest dijous 26 de novembre se celebra la III edició dels Premis Enderrock de la Música Balear. Com els dos primers anys, la festa tendrà lloc al teatre Xesc Forteza de Palma a partir de les 20.00 hores del vespre. Durant la gala s'entregaran els cinc guardons atorgats per la Crítica, els reconeixements especials del Premi d'Honor i el Premi Trajectòria, i els onze guardons atorgats per votació popular, els guanyadors dels quals es desvetlaran en directe. Per altra banda, també s'han celebrat enguany una nova edició de les Jornades Professionals.

Pep Suasi i Victòria Maldi seran els encarregats de presentar una gala que comptarà, per una banda, amb les actuacions en directe del duet folk de Joana Gomila i Laia Vallès, amb la interpretació de 'Deliris', la cantautora Maria Jaume, que tocarà l'apreciada 'Terra banyada' inclosa al seu disc debut i també participarà, en forma de duet, en l'actuació de Lluís Cabot (Da Souza) i el seu 'Verí de s'altra punta'. La gala tampoc deixarà perdre l'oportunitat de gaudir en directe del rap del menorquí Rudymentari, que presentarà el seu recent tema 'Ai muare'. Per la seva banda, Suasi i Els Electrodomèstics interpretaran 'Èxercit de somiadors', inclosa al disc que acaben de publicar, i Tomeu Penya estrenarà la inèdita 'Calonge', acompanyat pel guitarrista Toni Pastor.

L’acte es podrà seguir per Enderrock.cat i serà transmès per IB3 Música i IB3 Ràdio, que faran un seguiment especial dels premis, i també serà emesa en directe per streaming amb una realització amb tres càmeres a càrrec d'IB3. La gala s’emetrà posteriorment amb un resum en diferit per IB3 i Televisió de Catalunya

Com cada any, els premis consten de dues categories, Premis de la Crítica i Premis per Votació Popular. Els cinc guardons dels Premis de la Música Balear atorgats per la Crítica es lliuraran als guanyadors corresponents: el Premi Enderrock a Millor Disc Balear de l'Any per a Bruixes (Discmedi, 2019), de Salvatge Cor; El Premi a Disc Revelació enguany se l'endú el trio Marala pel seu debut amb A trenc d'alba (U98 Music, 2020). Per la seva banda, el duet format per la cantant folk manacorina Joana Gomila i la teclista Laia Vallès rebrà el Premi Especial del Jurat pel seu nou disc Paradís (Bubota, 2020). Els restants, són els Premis especials de Premi d'Honor i Premi Trajectòria que la Crítica atorga a Miquela Lladó i Llorenç Santamaria, respectivament.

Els nominats als Premis de Votació Popular

Pel que fa als premis per Votació Popular, durant la gala es donaran a conèixer els guanyadors de les onze categories, que s'atorgaran entre la totalitat de trenta-tres nominats. Els artistes amb més nominacions són Xanguito (4 categories), Pèl de Gall i Bep Marquès (3) i Baaldo i Miquel Brunet (2).

Millor disc de pop-rock
- Salsa Agredolça (Bubota, 2020) de Da Souza
- Milions d'estrelles (U98, 2020) de Xanguito
- A sa vostra salut (Bubota, 2020) de Pèl de Gall

Millor disc de músiques urbanes (rap i electrònica)
- El chico de la doble A (Blau, 2020), de Baaldo
- Fill (Bubota, 2019) d'Emea
- Dissociació (autoeditat, 2019) de Hugkakke

Millor disc de folk i noves músiques
- Ara sí que sí (Ona edicions, 2020) de Biel Marjoral
- Raval (Blau, 2020) de Es Gall de sa Pastera
- Gipó (Ona edicions, 2020), de Gipó

Millor disc de cançó d'autor
- Krönia (Audiovisuals de Sarrià, 2019) d'Anna Ferrer
- Redó (Blau, 2020) de Bep Marquès
- Apoptosi (Ona edicions, 2020) de Marcel Pich, Miquel Brunet i Guillem R. Simó

Millor disc de jazz
- When forests dream (Sirulita Records, 2020) de Agustí Fernández i Jordina Millà
- Watacán (autoeditat, 2020) de Cuarto Creciente
- Mutations (Fundació Sluchaj) de Don Malfon, Agustí Fernández i Barry Gay

Millor disc de clàssica
- Musica insensata para piano (Casmusic, 2020) d'Andreu Riera
- Margalida Orfila: obra pianística (Columna Música 2020) d'Isabel Fèlix
- Missa del descreure (Ona edicions, 2020) de Miquel Brunet

Millor disc en llengua no catalana
- Lo que habita en mi (Blau, 2020) de Bruno Sotos
- Esperando a Robin Hood (Blau, 2020) de Daniel Higiénico
- Por amor al arte (Autoeditat, 2019) de Sara Reus

Millor cançó
- 'Vola' de Bep Marquès
- 'Mentre el món s'acaba' d'OR
- 'Milions d'estrelles' de Xanguito

Millor directe confinat
- 'Carme' de Cabot
- 'Paradís' de Pèl de Gall
- 'Les estrelles sou vosaltres' de Xanguito

Millor artista revelació
- Baldoo
- Amulet
- Tomeu Juan Fuster

Millor artista de l'any
- Xanguito
- Pèl de Gall
- Bep Marquès

Els Premis Enderrock de la Música Balear són una iniciativa del Grup Enderrock, organitzador durant més de dues dècades dels Premis Enderrock de la Música Catalana, impulsats conjuntament amb l’Obra Cultural Balear, amb el suport de diverses institucions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.