Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB critica el bloqueig de la depuradora de Can Picafort i insta a arribar a un acord

El Grup Ornitològic Balear (GOB) ha criticat aquest divendres el bloqueig en el qual es troba el projecte de la depuradora de Can Picafort i ha instat a les institucions implicades, Ajuntament de Santa Margalida i el Govern, ha arribar a un acord per a aconseguir la solució mediambiental més adequada.

En un comunicat, l'entitat ha explicat que l'Ajuntament de Santa Margalida s'oposa al projecte i especialment a la construcció d'un emissari submarí.

Segons el GOB, el conflicte es prolonga en el temps i les posicions «semblen irreconciliables» mentre les aigües de la costa es tracten en una «depuradora inadequada» i situada a s'Albufera, un espai declarat parc natural i zona d'especial conservació amb nombrosos casos d'abocaments.

En aquest sentit, el GOB ha reclamat la millora de la qualitat de l'aigua que arriba als nuclis urbans i el minvament de salinitat, així com la reducció de la pressió sobre els aqüífers.

L'entitat demana també la modificació del projecte de la depuradora de Can Picafort perquè l'evacuació de l'aigua depurada es faci a través d'una bassa que evitaria la construcció de l'emissari submarí i facilitaria l'aprofitament de l'aigua tractada, entenent que no s'han d'autoritzar noves instal·lació de depuració que aboquin a la mar, pels riscos que això suposa.

Així mateix, el GOB reclama la millora de la depuradora de Platja de Muro amb la dotació d'un sistema de depuració terciari perquè l'aigua generada tengui la qualitat suficient per a ser aprofitada per al reg o altres usos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.