Setmanari d'informació local - 138 anys

Neus Truyol i Biel Frontera, reelegits coordinadors d'IniciativaVerds

Neus Truyol ha estat reelegida coordinadora d'IniciativaVerds. | GrupSerra/Arxiu

IniciativaVerds-EQUO Mallorca va celebrar aquest divendres horabaixa el seu 5è congrés. A causa de la situació sanitària, el congrés es va desenvolupar de forma íntegrament telemàtica. Durant la trobada, Neus Truyol i Biel Frontera foren reelegits coordinadors del partit integrat dins la coalició de MÉS per Mallorca.

Durant la jornada, el partit va debatre i aprovar un document d'estratègia política en el qual es proposa «donar resposta a la crisi ecològica, assumint el repte de planificar i transitar cap a un nou model econòmic, que compleixi amb els compromisos de lluita contra el canvi climàtic i asseguri el benestar de les persones, tot aprofitant la finestra d'oportunitat que han de suposar els recursos que s'han de destinar a la recuperació post-Covid i la necessitat d'enfortiment dels serveis públics».

El partit ecosocialista també es planteja «aliances àmplies per combatre la irrupció de la ultradreta». Així, planteja la necessitat de «donar suport a entitats i moviments implicats en la lluita feminista, la lluita antiracista, la lluita sindical o la defensa de la cultura pròpia». I en l'àmbit polític, planteja que es crei «un cordó sanitari i col·laboració amb altres partits polítics per impulsar una agenda política propositiva i de transformació que no es vegi afectada per l'agenda dels feixistes».

El congrés també va valorar de forma positiva els 10 anys de recorregut d'IniciativaVerds per la consolidació de MÉS per Mallorca «com a projecte plural i obert de l'esquerra política illenca». Un projecte que ha desplegat «mesures necessàries per fer front a la crisi ecològica com la renda social garantida, la llei del tercer sector, la llei contra el canvi climàtic o la llei de residus».

Dins el marc de la trobada, Neus Truyol i Biel Frontera varen ser reelegits coordinadors del partit. També van ser escollits membres de l'executiva de la formació verda Teresa Caimari (responsable d'organització), Tomeu Tugores (responsable de finances), Magdalena Obrador, Josep Benedicto, Carles Gonyalons, Pilar Vico, Toni Servera, Catalina Esteva, Ferran Rosa, Fina Santiago, Guillem Ramis i Bel Nora. La comissió d'arbitratge i garanties estarà formada per David Abril, Lila Thomàs i Miquel Àngel Llauger.

La cloenda del congrés va comptar amb la participació de Toni Noguera, coordinador de MÉS per Mallorca, i les intervencions per vídeo de partits agermanats amb IniciativaVerds. Per part d'ICV-Catalunya en Comú va intervenir l'eurodiputat Ernest Urtasun; d'Iniciativa del Poble Valencià, la consellera d'agricultura i transició energètica de la Generalitat Valenciana, Mireia Mollà; i per part d'EQUO els seus coportaveus Floren Marcellesi i la diputada al congrés dels diputats Inés Sabanés.

Es va fer un especial esment a la figura Raül Romeva, a qui «li hagués agradat molt intervenir» però que des de presó se li impedeix fer aquest tipus d'intervencions gravades. L'assemblea va mostrar tot el seu suport al pres polític i se li va enviar un missatge de fraternitat i coratge.

També van participar de manera virtual membres de col·lectius socials, donant una afectuosa salutació i desitjant bona feina a l'assemblea. Des de Comissions Obreres Illes Balears el seu secretari general José Luís García, membres de 'les Kellys' Unión Baleares, Amadeu Corbera de GOB Mallorca i Albert Lobo de FAPA Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.