Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Formentera aprova una moció que reivindica la unitat de la llengua i insta a aturar la fragmentació lingüística

45277

El passat dimecres 25 de novembre, el ple del Consell Insular de Formentera va aprovar la moció impulsada per la Plataforma per la Llengua i promoguda a partir de la campanya 'Som 10 milions, som una llengua'. La moció va ser defensada per la consellera de política lingüística, Raquel Guasch, i va tenir el suport de l'equip de govern que conformen Gent x Formentera i PSIB-PSOE. Sa Unió de Formentera, a l'oposició, hi va votar en contra.

En l'articulat del text aprovat es reconeix la unitat de la llengua, es rebutgen els impediments normatius i administratius per a poder viure amb normalitat en català i s'insta les diferents administracions a vetllar pel compliment d'aquestes propostes i a abandonar les pràctiques de fragmentació lingüística.

L'aprovació de diferents mocions a les administracions arreu del territori forma part de la segona fase de la campanya 'Som 10 milions, som una llengua', duita a terme per l'entitat des de l'octubre del 2019, amb la qual es vol reivindicar la unitat de la llengua que parlem 10 milions de persones arreu del domini lingüístic i que denuncia també els intents de fragmentació lingüística de les diferents administracions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.