Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi proposa que el Parlament interpreti en llengua de signes totes les comunicacions

La portaveu d'El Pi en el Parlament Lina Pons, ha proposat aquest dimecres que el Parlament es comprometi a interpretar en llengua de signes tot allò que sigui d'accés públic a través de la pàgina web o altres canals de comunicació visual.

En una iniciativa parlamentària, Pons ha reivindicat un «impuls definitiu» a llengua de signes en les institucions públiques. A més, ha recordat que l'any vinent es complirà el vintè aniversari de la incorporació de la llengua de signes i ha defensat que se celebri «amb la importància que es mereix, haver estat una institució pionera a Espanya en garantir els drets lingüístics de les persones sordes».

«No podem sentir-nos totalment orgullosos d'això, perquè en contra de tota lògica, l'ús de la llengua de signes en aquesta Cambra ha anat disminuint amb el pas dels anys», ha lamentat.

Segons ha subratllat, la llengua de signes, a més de ser una eina d'accessibilitat, és la llengua de les persones sordes de les Balears. «Igual que el català, és una llengua minoritària i minoritzada, però a més i pel seu caràcter assistencial, no té comparació amb cap altra llengua», ha declarat.

Finalment, ha considerat que «el seu ús en el Parlament proporciona igualtat d'oportunitats a les persones sordes, garanteix l'accés a la informació en la seva llengua, i possibilita que puguin exercir els seus drets igual que la resta dels ciutadans. No podem permetre que la llengua de signes en el Parlament sigui purament testimonial», ha resolt.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.