Setmanari d'informació local - 138 anys

Comença la campanya de la 'Panera Solidària de Nadal', compromesa amb la gent gran i el producte local

La Ser, Pimem i Agromart uneixen esforços per arribar als col·lectius més necessitats durant aquestes festes. A més d'aquests tres organitzadors, la Fundació La Caixa, CaixaBank i Creu Roja són les altres tres grans entitats que donen suport a aquesta iniciativa. La panera compta a més amb la col·laboració d'Ones Moda, abbacino, Disset, Oli de Mallorca Denominació d'Origen, Flor d'Ametler i Tot Herba. Un 20% de l'import de la panera es destinarà a persones grans, que viuen soles, en situació de pobresa i vulnerabilitat durant aquestes festes de Nadal.

El president de la Pimem, Jordi Mora, ha assegurat que «hi ha tres pilars fonamentals en aquesta iniciativa, productes de qualitat, el producte local i la solidaritat». La panera comptarà amb 30 punts de venda, els 19 establiments d'Agromart i els 11 d'Ones Moda. La campanya compta amb dos paneres, una de 30 euros i l'altra de 60, les quals es posen a la venda amb un preu rebaixat de fins al 50%. Per a Mora, «el valor està en la capacitat que té la iniciativa privada de generar idees i tancar campanyes solidàries en un temps rècord».

Rafel Figuera, membre d'Agromart, ha destacat la coordinació entre les empreses i institucions participants recordant la importància d'aquesta doble vessant; la solidaritat i el producte local.

El director de la Ser, Josep Roquer, ha explicat que «són moments difícils per a molta gent gran i des del principi es varen demanar què fer per ajudar a aquest col·lectiu».

Joan Batle, de Creu Roja, ha assegurat que la iniciativa els va agradar des del primer moment recordant que «si ja és difícil durant tot l'any estar a prop de la gent gran i gent que ho passa malament quan arriben aquestes dates es fa encara més dur per a ells».

Per la seva banda, Diego Riera, de la Fundació de la Caixa, ha recordat que «la soledat és una problemàtica que no es veu i per la qual passen moltes persones grans i d'aquí el gran treball que fan els actuals programes de la Fundació per a pal·liar aquest problema». Riera ha afegit que la Panera Solidària de Nadal és «una iniciativa extraordinària i posada en marxa en un temps rècord».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.