Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears notifiquen 216 nous positius per Covid-19

El Servei d'Epidemiologia ha notificat aquest dijous 216 nous positius per Covid-19, de manera que el total acumulat és de 25.055 casos notificats des de l'inici de la pandèmia a les Illes.

Segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum, aquest dijous la xifra de defuncions ascendeix fins als 424, ja que s'han notificat 10 morts a causa de la Covid-19, que es varen produir entre el 28 d'agost i el 25 de setembre, totes a Mallorca.

Es tracta de cinc homes i cinc dones, d'entre 55 i 90 anys, que varen morir a causa de la Covid-19 en plantes de diferents hospitals de l'illa i que fins ara aquest departament no havia validat.

El Servei d'Epidemiologia ha assegurat que segueixen els protocols que estableix Sanitat per al seguiment de la pandèmia i que aquestes 10 defuncions han estat detectades a través del registre de mortalitat que es contrasta per a garantir un correcte seguiment de l'afectació del virus en la comunitat.

Comptabilitzen 183 noves proves positives

D'altra banda, en les últimes 24 hores han resultat positives 183 proves diagnòstiques d'infecció activa (24 menys que ahir) i la taxa de positivitat se situa en el 4,59%. Des de l'inici de la pandèmia s'han realitzat 633.512 proves a les Balears, de les quals 3.986 s'han dut a terme en l'últim dia.

En aquests moments, el Servei de Salut atén 3.574 persones a causa del coronavirus en la comunitat. Hi ha 187 pacients ingressats en plantes hospitalàries (set menys que ahir) i 42 persones en UCI (tres menys). A més, s'han registrat 46 altes hospitalàries en les últimes hores i 244 curats en Atenció Primària.

Per illes, a Mallorca hi ha 161 ingressats (34 en UCI), a Eivissa són 20 les persones ingressades (sis en UCI) i a Menorca hi ha sis pacients ingressats en planta (dues en UCI).

Una nova defunció en residències

Respecte als casos en les residències de majors de les Illes, hi ha 37 usuaris amb contagi actiu, dels quals 31 estan hospitalitzats. A més, hi ha 45 professionals positius.

En les últimes hores s'ha comptabilitzat una nova defunció, per la qual cosa la xifra de morts en centres residencials ascendeix a 195 des de l'inici de la pandèmia. Pel que fa als professionals sanitaris, hi ha 87 casos actius i 208 en vigilància.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.