Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern vol augmentar fins al 40% la participació de les dones en les direccions del sector rural

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha assegurat aquest dijous que un dels seus objectius és arribar al 40 per cent de participació femenina en els consells rectors i els departaments directius del sector rural de la comunitat.

El departament dirigit per Mae de la Concha, que ha presentat un calendari per a 2021 sobre la dona rural, ha lamentat en roda de premsa que les dones només representin el 5 per cent dels empleats del sector rural, una xifra que baixa fins al 2 per cent en el sector de la pesca.

Així mateix, ha apuntat que el 67 per cent de la titularitat de les explotacions rurals pertany als homes, enfront del 33 per cent de la titularitat de les dones, i ha indicat que només el 22 per cent dels socis de les cooperatives del sector són dones.

D'altra banda, els joves agricultors també contenen major nombre d'homes que de dones, amb un 74 per cent enfront d'un 26 per cent, respectivament, mentre que en el sector primari de les Balears aquestes xifres són del 85,2 per cent i el 15,8 per cent.

El calendari presentat conté imatges i lemes, que tenen com a finalitat donar visibilitat a la dona rural, així com sensibilitzar a la societat perquè el paper de la dona en aquest sector «sigui igual que el dels homes». D'aquesta manera, pretén que funcioni com a full de ruta per a visibilitzar el paper de la dona rural durant els 12 mesos de l'any.

En concret, els diferents mesos d'aquest calendari reivindiquen el paper de la dona en el sector nàutic, la seva funció en la recerca i la igualtat de gènere com «un dels fonaments essencials per a construir un món més sostenibles», entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.