Setmanari d'informació local - 138 anys

El Suprem espanyol s'erigeix en jutjat de vigilància penitenciària i revoca el tercer grau a tots els presos independentistes

El Tribunal Suprem ha revocat el tercer grau a tots els presos independentistes. El tribunal considera que el tercer grau és «prematur». La decisió afecta especialment l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa, que mantenien el tercer grau a l'espera de la decisió final del Suprem, mentre que els set presos de Lledoners ja el tenien suspès cautelarment i ara el tenen anul·lat del tot.

Els magistrats també els deneguen l'aplicació de l'article 100.2, que els permetia sortir alguns dies tot i estar en segon grau, per la seva «falta de connexió amb un procés de reinserció».

En les nou interlocutòries -una per a cada pres-, d'entre 13 i 23 pàgines cadascuna, el Suprem destaca que cal que transcorri un període de temps més llarg per avaluar adequadament l'evolució de l'intern i el tractament penitenciari.

El tribunal ha tardat més d'una setmana a resoldre i redactar les interlocutòries, i més de quatre mesos a obrir el debat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.