Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Més de 2.400 ciutadans de les Balears ja han participat en la quarta fase de l'estudi de prevalença de la Covid-19

Més de 2.400 ciutadans de les Balears ja han participat en la quarta fase de l'estudi de prevalença de la Covid-19.

CAIB

El Govern ha informat aquest dissabte que a la quarta fase de l'estudi epidemiològic d'abast estatal de la infecció pel SARS-CoV-2, que va posar en marxa l'Institut de Salut Carlos III, ja hi han participat a Illes Balears 2.443 persones, el que suposa una participació del 43%. Així mateix, hi ha citades 378 persones més per fer-se la prova.

Cal destacar que durant aquesta fase de l'estudi, 2.150 persones varen ser descartades perquè no va ser possible localitzar-les, i 134 persones no es varen presentar el dia de la cita a fer-se la prova. A més 249 persones estan encara pendents de confirmar la seva participació en la quarta fase.

A les Illes Balears hi seran citades 4.934 persones: 2.497 a Mallorca, 973 a Menorca, 1.014 a Eivissa i 450 a Formentera. A la mostra poblacional hi ha persones de tots els grups d'edat i localitzacions geogràfiques.

L'estudi contempla prendre mostres de totes les persones que conviuen en un mateix domicili. Això li dona més representativitat i, a més, pot permetre diferenciar entre les infeccions noves que tenen lloc per transmissió comunitària i les que es puguin produir dins les llars.

Amb aquesta nova fase de l'estudi es pretén estimar el percentatge de la població espanyola que ha estat en contacte i ha desenvolupat anticossos contra el SARS-CoV-2. Aquest fet és conegut amb el concepte de seroprevalença. L'estudi també pretén valorar com ha evolucionat la immunitat en aquelles persones que havien estat positives.

A mitjans de juny, la tercera fase de l'estudi de seroprevalença va mostrar que les Balears eren la comunitat on menys s'havia propagat la Covid-19, amb un 1,4% de la població balear que havia desenvolupat anticossos contra el coronavirus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.