Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB demana al Govern que s'obri a negociar amb els sindicats la congelació salarial

Juanjo Martínez, coordinador d'EUIB. | dBalears/Arxiu

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha celebrat aquest dissabte la seva Comissió Coordinadora Interinsular (màxim òrgan de decisió entre assemblees de l'organització) per abordar el debat de pressupostos. Fruit d'aquest debat, la formació ha decidit donar suport als pressupostos, ja que entenen que «són fonamentals per protegir a les persones enfront de les conseqüències de la pandèmia».

Amb tot, la formació ha destacat que «hi ha elements dels pressupostos amb els quals mai podem estar d'acord, com és la congelació salarial dels funcionaris de la comunitat autònoma sense negociació amb els representants legítims dels treballadors». «Hem aprovat, en conseqüència, no donar suport a aquesta proposta del Govern entenent que vulnera un dret fonamental, com és la negociació col·lectiva», ha dit el partit.

En aquest sentit, EUIB demana al Govern que iniciï les converses amb els sindicats «com més aviat millor, garantint un marc de negociació clar i satisfactori amb els representants dels treballadors públics, així com un full de ruta i calendari precís que sigui satisfactori per ambdues parts». Aquesta decisió s'ha pres per unanimitat dins l'òrgan del partit.

Aquesta decisió d'EUIB ve a ratificar les posicions mantingudes per l'executiva de la formació, així com del seu diputat al parlament. Així l'organització considera essencial «defensar a totes i tots els treballadors d'aquesta comunitat; més encara quan parlem de treballadors que fan possibles els nostres serveis públics, com són la sanitat, l'educació, serveis socials...». «La defensa d'aquests serveis és essencial per a EUIB, fet que condueix a defensar inexorablement a totes les persones que ho fan possible. Més encara aquest any de pandèmia, en el qual totes aquestes treballadores han fet un esforç incommensurable per cuidar del conjunt de la ciutadania», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.