Setmanari d'informació local - 138 anys

Aproven finalment rebaixar el plus a una part fixa de 6.000 euros i una altra justificable de fins a 12.000 euros

El principi d'acord entre Ciudadanos i Unides Podem per a rebaixar el plus de 22.000 euros a 6.000 fixos i fins a 12.000 justificables finalment s'ha materialitzat després del vistiplau de la majoria dels grups parlamentaris en la Comissió d'Hisenda de Parlament per dictaminar el Projecte de Llei de Pressupostos autonòmics. A més dels socis de govern i Ciudadanos, el PP també ha votat a favor, mentre que El Pi Vox i Més per Menorca s'han abstengut.

La coordinadora de Ciudadanos a les Balears i portaveu parlamentària, Patricia Guasp, s'ha mostrat «satisfeta» després de l'aprovació de l'esmena presentada per la formació amb transacció d'Unides Podem per a rebaixar el plus per a alts càrrecs i assessors del Govern que en el moment del seu nomenament tenien la residència fixada en una altra de les illes.

Finalment, la prestació quedaria estipulada en una quantitat de 6.000 euros fixos i una quantia màxima a percebre de 12.000 euros per a despeses reals de doble residència que hauran de ser justificats com habitatge i transport, de manera que en cap cas el plus superarà els 18.000 euros.

Guasp ha destacat que ara el plus segueix les recomanacions de l'Oficina Anticorrupció encara que aspiraven a reduir encara més aquesta quantitat en un moment d'excepcionalitat en què «no pot existir un plus articulat com un complement salarial fix que suposi la mateixa suma que el salari mitjà dels treballadors de les Balears».

La portaveu taronja ha destacat igualment que després de l'acord dels alts càrrecs i assessors que perceben aquest plus hauran de presentar una declaració responsable en la qual es plasmi el lloc de residència en una altra illa que no sigui Mallorca.

El portaveu d'Unides Podem, Alejandro López, ha ressaltat que s'hagi complert l'objectiu d'assolir el major consens possible amb la resta de forces polítiques perquè no sigui una qüestió que s'hagi d'abordar cada vegada que es negociïn uns pressupostos.

Per part del PP, el seu portaveu, Antoni Costa, ha assenyalat que el seu grup ha votat a favor de la rebaixa perquè va en la línia del que demanen pel que fa a l'ajust de la despesa, tot i que ha lamentat que cap de les seves propostes hagi estat aprovada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.