Setmanari d'informació local - 138 anys

La Comissió de Medi Ambient rebutja el projecte de cimentera de Son Güells

El projecte de cimentera de Son Güells ha rebut aquest dijous l'informe desfavorable de la Comissió Balear de Medi Ambient (CMAIB), després de detectar deficiències en l'avaluació ambiental del projecte.

L'informe de la comissió, ratificat aquest dijous, conclou que la planta de dosatge per a la preparació de formigó a Palma produirà impactes ambientals adversos «significatius».

Entre altres punts, assenyala que una de les manques de l'estudi d'impacte ambiental és no haver avaluat els efectes d'aquesta instal·lació en un entorn «que no és pròpiament industrial, sinó que predominen els habitatges».

Els tècnics han tengut en compte també que aquest entorn té una població sensible «considerable», amb una residència i centre de dia per a persones amb discapacitat física o malalties neurodegeneratives a tan sols 75 metres del lloc on es projecta la formigonera.

En aquest sentit, el document recalca que les al·legacions «posen de manifest la poca acceptació social» del projecte. Residents de la Residència i Centre de Dia Son Güells ja van sol·licitar al març a l'Ajuntament de Palma que impedís la construcció d'una cementera i «no autoritzi cap mena d'activitat industrial contaminant» a menys de dos quilòmetres de la residència. Els veïns s'han mobilitzat també en les últimes setmanes.

Per això, l'informe assenyala que «l'Ajuntament de Palma haurà de fer una proposta perquè l'òrgan ambiental iniciï el procediment de modificació de la declaració ambiental estratègica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.