Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB discrepa de la decisió d'Agricultura en la disminució de dies de pesca d'arrossegament

El GOB ha lamentat l'oposició de la consellera d'Agricultura i Pesca a la disminució de dies de pesca d’arrossegament. «Son difícils de comprendre i acceptar les pressions de la consellera d’Agricultura i Pesca del Govern, Mae de la Concha al ministre Luis Planas per que rebutgi les propostes de la Unió Europea al Consell de Ministres de Pesca la setmana vinent», apunten.

«S’alinea la consellera amb la resta de comunitats autònomes, de governs conservadors, que han criticat que es tengui en compte la sostenibilitat ecològica per damunt de les necessitat econòmiques i socials». Expliquen que espècies com la gamba blanca, escamarlà, lluç i gamba rosada precisen reduccions d’esforç pesquer per arribar a una situació de rendiment màxim sustentable (RMS). «Pretendre enfrontar la sostenibilitat ecològica a la sostenibilitat socioeconòmica és, en l'actual context ecològic global, altament irresponsable».

El GOB demana al Govern que no obstaculitzi, sinó que doni suport a les mesures proposades per la Unió Europea per aconseguir la recuperació dels stocks pesquers de les illes Balears, en un exercici de responsabilitat i com exemple per la resta de regions del Mediterrani.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.