Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS reclama «mesures concretes» per a evitar el deteriorament del teixit productiu

MÉS per Mallorca ha reclamat aquest dimarts, tant al Govern com al Govern espanyol, noves mesures de suport a petites i mitjanes empreses i a autònoms davant les noves restriccions que suposa el nivell 4 d'alerta sanitària a Mallorca per la Covid-19.

El coordinador de MÉS, Antoni Noguera, ha advertit que no articular aquestes mesures de suport «abocarà a una situació de deterioració estructural del teixit productiu illenc».

El nivell 4 d'alerta sanitària, aprovat aquest dilluns, implica el tancament de l'interior de bars i restaurants, que a més hauran de tancar a les 18.00 hores en cap de setmana i vespres de festiu. En el context actual, el partit ecosobiranista insisteix que «cal reforçar totes les mesures compensatòries possibles per a contrarestar les noves mesures restrictives».

MÉS ha defensat les noves mesures però s'ha mostrat conscient «de la repercussió que tendran». En aquesta situació, han informat que treballaran per a reforçar «el diàleg amb els principals sectors afectats, avaluar amb detall la situació i poder articular mesures que contribueixin a disminuir l'impacte».

«Ens reunirem abans de les festes de Nadal amb els principals afectats i a partir de les seves necessitats traslladarem propostes concretes tant al Govern com a l'Estat», ha declarat Noguera.

Des de MÉS han reconegut «la limitada capacitat financera del Govern», que vinculen a «l'infrafinançament crònic de l'Estat». Per això les Balears «han de fer ara un esforç major per a suplir el greuge històric», ha avisat Noguera.

Igualment, Noguera ha demanat a l'Estat que avanç en la flexibilització dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), ampliar els avals de l'ICO o les prestacions extraordinàries per a autònoms.

Paral·lelament, MÉS ha reunit els batles i regidors dels municipis on tenen responsabilitats de govern. Els representants municipals varen celebrar l'esforç del Consell i els ajuntaments i van reclamar «una major implicació de les institucions supramunicipals» per a millorar la liquiditat per a afrontar la situació i flexibilitzar les contractacions.

Igualment, els alcaldes i regidors de MÉS han sol·licitat del Govern espanyol més suport per a suplir la falta d'efectius de policia local en molts municipis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.