Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA celebra la catalogació definitiva del Velòdrom del Tirador

ARCA ha celebrat la celebració definitiva que s'aprovarà del Velòdrom del Tirador en el ple de l'Ajuntament de Palma d'aquest dijous, culminant l'aprovació inicial d'Urbanisme del passat mes d'abril.

Segons ha indicat aquesta entitat, l'aprovació serà segurament aprovada per tots els grups municipals, atès que no hi ha hagut al·legacions durant el període d'informació pública. La catalogació aconsegueix la pista i graderies (1903), així com la tribuna (1918), dissenyada posteriorment per Gaspar Bennàssar.

Així, culmina la inclusió del Tirador en el Catàleg de béns i immobles protegits de Palma i és un dels primers elements de caràcter esportiu que ho aconsegueix, juntament amb el poliesportiu del carrer Ticià (1996) i les instal·lacions del Mallorca Tennis Club (1964). No obstant això, ARCA afegeix que Tirador és «una de les relíquies esportives més antigues del món i antic estendard de l'esport mallorquí: la catedral del ciclisme, una referència històrica i social que transcendeix el context esportiu».

Per tot això, l'entitat ha valorat la culminació del procés i que Cort incorpori en el seu catàleg elements d'àmbits claus en la societat però encara poc valorats, com l'esportiu.

Així, ha considerat que la catalogació és un pas positiu però que la preservació total no ha finalitzat. «Falta el projecte de rehabilitació i executar les obres per a incorporar-lo al futur Bosc Urbà, amb avantprojecte des de 2015 i ja iniciat Canòdrom».

D'altra banda, ARCA ha indicat que el ple municipal també aprovarà la catalogació de la façana de l'immoble del carrer Bisbe Massanet 22, construït l'any 1904 pel mestre d'obres Gaspar Reynés Coll i «destacat exemple dels primers edificis de l'Eixample de Palma». En aquest sentit, han lamentat que Cort no hagi actuat abans per a parar la demolició de l'edifici i salvar-lo íntegrament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.