Setmanari d'informació local - 138 anys

Valldemossa i Felanitx aproven una moció a favor de la unitat de la llengua

45745

El municipi de la Serra de Tramuntana i el de Llevant voten a favor del text que promou la Plataforma per la Llengua. El passat 19 d'octubre l'agrupació d'electors la Valldemossa que Volem va presentar la moció per la unitat de la llengua catalana, que posa en valor la diversitat de formes i expressions com a riquesa de l'idioma i rebutja qualsevol intent de fragmentació així com els impediments normatius i administratius per poder viure amb normalitat en català. La moció es va aprovar amb el suport dels dos regidors de la VqV i quatre del Grup Independent, una abstenció del Grup Independent i dos vots en contra del PP. Això és: 6 vots a favor, una abstenció i dos vots en contra.

A Felanitx, la moció, fa ser presentada de manera conjunta per part d'Unides Podem i el Bloc per Felanitx el passat 9 de novembre. En aquest cas, la votació va comptar amb els suports dels tres regidors del Bloc, els tres del PSIB i el d'Unides Podem; les abstencions dels sis representants del PP, els dos del PI i el d'un regidor no adscrit; i el vot en contra de l'extrema dreta de Vox. Per tant, 7 suports, 9 abstencions i un en contra.

Al text aprovat als dos consistoris s'acorda:

1.- Reconèixer i declarar la unitat de la llengua catalana, sense que aquest fet suposi menystenir altres denominacions existents.

2.- Rebutjar qualsevol mesura que imposi impediments normatius, administratius, tècnics o socials als ciutadans de les comunitats autònomes on aquesta llengua és oficial de poder viure amb normalitat i amb garanties aquesta unitat lingüística.

3.- Instar el Govern de l'Estat a reconèixer públicament i oficial la unitat de la llengua catalana, a corregir els serveis, ens i polítiques públiques que la qüestionen i a vetllar perquè cap institució pública o empresa privada de l'Estat espanyol fomenti el secessionisme lingüístic català en la seva activitat.

4- Notificar aquest acords al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat Valenciana i a les Corts valencianes, al Govern de les Illes Balears i al Parlament de les Illes Balears, al Govern d'Espanya, al Congrés dels Diputats i al Senat.

L'aprovació de diferents mocions a les administracions arreu del territori forma part de la segona fase de la campanya "Som 10 milions, som una llengua", duita a terme per l'entitat des de l'octubre del 2019, amb la qual es vol reivindicar la unitat de la llengua que parlam 10 milions de persones arreu del domini lingüístic i que denuncia també els intents de fragmentació lingüística de les diferents administracions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.