Setmanari d'informació local - 138 anys

El sector de la restauració podrà sol·licitar ajuts al Consell a partir d'aquest diumenge

La presidenta del Consell de Mallorca Catalina Cladera, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat la convocatòria extraordinària d'ajudes per a pal·liar els efectes de la Covid-19 en el sector de la restauració de l'illa, les quals es podran sol·licitar a partir d'aquest diumenge.

Es tracta d'una línia de subvencions destinada a establiments de restauració que romanguin oberts aquest mes de desembre o bé els que aquest mes estiguessin oberts i hagin hagut de tancar per no poder fer front a les restriccions del nivell 4 d'alerta per la Covid-19.

El pressupost destinat a aquesta convocatòria és de 5 milions d'euros, aportats al 50% pel Consell i pel Govern. Cada beneficiari pot accedir a partir del diumenge a una ajuda de 1.500 euros i, en el cas de tenir més d'un negoci de restauració, fins a un màxim de dos, és a dir, 3.000 euros.

La presidenta Cladera ha destacat que, «donades aquestes circumstàncies, es fa imprescindible ajudar als bars i restaurants de les Illes». «Teníem clar que la urgència demanava agilitat, rapidesa i facilitat per a accedir a les ajudes. Per això hem posat en marxa una plataforma online, àgil i intuïtiva des d'on tramitar l'ajuda de manera electrònica i simplificada», ha assenyalat.

D'acord amb la presidenta, «en menys d'una setmana de l'anunci del nivell 4, i quatre dies després de l'entrada en vigor de les noves mesures, els establiments de restauració de Mallorca ja podran sol·licitar les ajudes». En paral·lel, el Consell ha mantingut contacte amb els agents socials i econòmics per a perfilar i explicar la convocatòria i s'han explicat les ajudes als alcaldes dels municipis.

En aquesta línia, el Consell ha animat a la ciutadania a reservar menjars per a portar en els establiments locals i fer ús del menjar per endur.

Tramitació àgil

Per a afavorir al màxim l'agilitat en la tramitació de sol·licituds, el procés de sol·licitud es farà per registre electrònic. S'ha habilitat la web, a través de la qual es pot accedir tant a la informació sobre la tramitació, com a l'espai de gestió administrativa en línia.

A més, el Consell ha editat un manual informatiu i un vídeo, en castellà i català amb traduccions a l'anglès i alemany, amb tots els passos de gestió per a facilitar al màxim el procés de sol·licitud.

Així mateix, del dilluns 21 fins al dimecres 23 de desembre s'instal·laran punts informatius i de tramitació d'ajuts als ajuntaments d'Esporles, Andratx, Capdepera i Algaida, en horari de 8.00 a 15.00 hores. També s'han habilitat dos telèfons de cita prèvia per a ser atesos en aquests punts d'atenció: 610582939 i 971219648. Aquests estaran disponibles els dies 18, 21, 22 i 23 de desembre, de les 12.00 a les 19.00 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.