Setmanari d'informació local - 138 anys

AIRE.NET: una iniciativa popular per mesurar la contaminació de l’aire en temps real

Un grup de sollerics han posat en marxa el projecte Aire.net, una iniciativa que consisteix en desplegar varis sensors de contaminació al poble de Sóller per mesurar la qualitat de l’aire. Aquests sensors recullen les dades i les publiquen a una pàgina web a Internet on es poden consultar en temps real. Les dades, el software i els components emprats per fabricar els sensors són de codi obert i qualsevol les pot consultar.

De moment, la iniciativa compta amb 4 sensors instal·lats a la Vall, i compta amb la participació de varis col·laboradors, entre els quals s’hi inclou la cooperativa Gotes.org. Els sensors es poden instal·lar a cases particulars o a edificis institucionals d’empreses. Mantenim també la possibilitat d’apadrinar un sensor –és a dir, fer una aportació econòmica– per a qui vulgui participar i no tengui coneixements tècnics.

La iniciativa se centra a nivell local, però no es descarta ampliar aquesta iniciativa a altres entitats o ubicacions. Així mateix, la intenció és en un futur ampliar el número de sensors i dispositius instal·lats i fer un anàlisi de les dades obtingudes.

Aire.net es una implementació local del projecte sensor.community (https://sensor.community/). Aquest projecte va sorgir a Alemanya i compta amb més de 13.000 sensors i 10 mil milions de mètriques recopilades.

Podeu consultar tota la informació i les dades dels sensors a la web https://aire.net.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.