Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ASM crida a participar en la cadena humana per l'autodeterminació: «Espanya no té remei, l'única solució és un Estat propi»

45867

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) crida la ciutadania a participar a la cadena humana per l'autodeterminació que es durà a terme el proper diumenge, 27 de desembre, a les 12 del migdia, amb motiu de la Diada de Mallorca. La cadena tendrà lloc a la murada de Palma i es prendran mesures per a mantenir la distància de seguretat entre els participants.

La desinversió estatal a les Balears, tot i ser la comunitat autònoma més castigada per la crisi sanitària, se sumarà l'any que ve a l'espoliació fiscal sistemàtica de l'Estat espanyol, que suposa el 14,20% del PIB balear, segons reconeix el Ministeri d'Hisenda, xifra sense parangó a tota Europa. «Tot plegat confirma que Espanya no té remei, governi qui governi, i que l'única solució per a superar la crisi i combatre l'atur i el tancament d'empreses és el dret a decidir i la constitució d'un Estat propi. Així mateix, les reiterades agressions als catalanoparlants, el retrocés del català a l'escola i la substitució lingüística impulsada per l'Estat espanyol demostren que no hi ha altra via per a la supervivència de la llengua pròpia de Mallorca que la descolonització i la independència», ha remarcat l'ASM.

«Tots els mallorquins i mallorquines que vulguin plantar cara en defensa de l'autogovern, el dret a decidir, l'economia, la justícia social, la llengua i la identitat de la nostra terra, estan convidats a manifestar-se amb nosaltres el proper diumenge», han destacat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.