Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Biel Majoral canta 'Jo soc català' en l'acte de lliurament de la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya

Aquest dilluns s'ha fet l'acte de la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, la màxima distinció honorífica que atorga l’Executiu, a la mestra i pedagoga Maria Teresa Codina i al cantautor, escriptor i polític Lluís Llach.

L’acte de lliurament s’ha celebrat al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat i ha estat encapçalat pel 131è president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

Després del lliurament de les medalles, el 131è president de la Generalitat ha destacat «la humilitat» com un tret comú dels dos guardonats, «una humilitat que vol dir, a la vegada, esforç constant, insistència, abnegació, constància, determinació, i voluntat d’excel·lència». «Les persones com Codina i Llach saben que la única sortida certa és fer la feina sempre ben feta, el millor que pots», ha assenyalat Torra.

De Maria Teresa Codina, Torra ha destacat que «ha impulsat els projectes més complicats en els llocs més difícils». Ha recordat que «no ha defallit quan calia plantar cara a l’adversitat i ha estat al costat dels més desvalguts i ho ha posat al servei del país. Són les millors lliçons d’una mestra», ha asseverat. De Lluís Llach, el 131è president de la Generalitat ha posat de relleu «el seu optimisme, tenacitat i les ganes de tirar endavant passi el que passi». També n’ha destacat el seu «esperit de ciutadania» i que «batalla contra el totalitarisme, la repressió en el sentit més ampli i en el més concret i el pessimisme».

Després de rebre la medalla d’or, Maria Teresa Codina ha pronunciat unes paraules d’agraïment, durant les quals ha afirmat que sempre ha valorat i prioritzat «l’escola per a tots i l’educació per a cadascú», perquè tots els infants estiguin escolaritzats a l’edat que els correspon i assumint el repte de la diversitat. En el seu torn, Lluís Llach ha reivindicat que «ningú no s’ha d’avergonyir per ser un nacionalista per l’alliberament nacional».

La Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya és la màxima distinció honorífica que atorga l’Executiu. Es va crear l’any 1978 per a distingir aquelles persones que hagin prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.

L'acte ha comptat amb l’actuació musical de Biel Majoral i Jordi Majoral que han interpretat 'Jo soc català', una de les cançons més conegudes del disc 'Temps, temps, temps' sobre un poema de Pere Capellà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.